2007/06/20

TGRWT#3 Erdbeeren und Koriander * Strawberries and cilantro


Ein neues Ereignis wirft seinen dritten Schatten voraus: TGRWT They Go Really Well Together - Sie passen richtig gut zusammen. Gastgeber ist bounteous bites. Das Thema lautet: Erdbeeren und Koriander.
Ich habe das Kraut probiert und für seifig befunden.
Dann kamen die Erdbeeren ins Spiel und ließen es zitronig frisch schmecken.
Meine Fantasie ließ mich an Spargel, Erdbeeren und Koriander denken. Welche Enttäuschung: der Spargel unterstreicht aufs heftigste die seifige Note, die Erdbeeren können nicht gegenhalten.
Zweiter Versuch: Joghurt- Koriander Erdbeer Pudding. Joghurt mit Korianderblättern mischen. Etwas Wasser zum Kochen bringen Agar Agar darin auflösen und nach Rezept kochen, beides vermischen, in Formen füllen und erkalten lassen. Die Erdbeeren pürieren, aufkochen, mit Agar Agar vermischen über die Joghurt Koriandermasse füllen und erkalten lassen. Mindestens 3 Stunden im Kühlschrank ruhen lassen.
Guten Apetit!
Der Joghurt hat den Geschmack abgeflacht und pürierte Erdbeeren sind nicht so aromatisch wie frische. Deshalb lautet das Familienurteil: Salat aus Erdbeeren mit Korianderblätter mit vielleicht einer Spur Balsamico.
A new event in the blogsphere catched my attention: TGRWT They Go Really Well Together hosted by bounteous bites. Did you ever think of strawberries and cilantro? Well I didn´t. I tasted the herb on its own and it tasted nasty, soapy...
Then I grasped some strawberries to go with it and it changed to a lovely lemonly taste, yummy!
My thoughts pondered and rested on red, green and white: strawberries, asparagus and cilantro. I gave it a try, and was deeply disappointed. The asparagus made cilantro give its soapy best and the strawberries had no chance whatsoever.
Well let´s give it a second try with yoghurt.
Preparation:
Cut cilantro leaves and mix with youghurt. Cook some water together with agar agar as recommended. Mix youghurt and water and fill into forms. Let it cool down. Give strawberries into a cutter, cook them with agar agar as above mentioned. Give all into the forms with youghurt cilantro and let them cool down. Put at least for 3 hours in a fridge.
Enjoy!
And it went well also the youghurt flattened the dish. My family and I would vote for a simply strawberry salad with cilantro and perhaps a tiny bit of balsamico.

1 Kommentar:

Evelin hat gesagt…

I like the idea of adding yoghurt - it does make almost anything better. I do admire everybody's ability to think of simple and great recipes. I always tend to think of something complicated...

Thank you for participating!