My first entry to the new monthly round-up of The Heart of the Matter are Dwarfs´bags, because the theme is fingerfood. At this place should be the lovely logo, but the new blogger fails to show it in the blog or on the sidebar. So anyone who succeeded, please give me a hint!
Zutaten:
500 g Blätterteig
1 Zucchini
1 Aubergine
12 Salbeiblätter
6 Tomaten, geschält und entkernt
Salz, Peffer
Olivenöl
Zubereitung:
In einer Pfanne die Zuchini anbraten, im Backofen die Aubergine weich rösten. Aubergine, Tomaten, Salbei zufügen und gut durchmischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Mit einem Mixer zu Püree verarbeiten.
Den Blätterteig auslegen und Kreise ausstechen. Masse auf die Blätterteigkreise verteilen und zu Taschen zusammendrücken. Auf ein Backpapier legen und im vorgeheizten Backofen bei 175° 10-20 Minuten backen, je nachdem, wie groß sie sind.
Abkühlen lassen und lauwarm oder kalt servieren.
Wohl bekomm´s!
Weiteres Fingerfood ist hier zu finden.
15 bags
Ingredients:
500 g filo dough
1 gourgette
1 eggplant
12 Sageleaves
6 Tomatoes, peeled and without seeds
Salt, Pepper
Oliveoil
Preparation:
roast gourgette in a pan in olive oil, the eggplant in the oven without oil. Add Eggplant, tomatoes and sage to the gourgette, season with pepper and salt. Use a mixer to work it to a smooth paste.
form circles out of th filo dough. Put some of the paste onto them. Form them to little bags and put them on a bking paper sheet. bake in a preheated oven for 10-20 minutes, depending on their size.
Let them cool down and serve warm or cold.
Enjoy!
More fingerfood can be found here.
6 Kommentare:
That looks delicious!
I love the combination of tomato, courgette and aubergine!
Sometimes I can even find the phyllo!
Very different, like the idea!
Helene-Thanks for participating! Such perfect finger food, they sound and look very good!
So beautiful! I love any filo pastry!
No pictures?! Sounds really good, though.
Great pictures! LOL And it still sounds good!
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