Gastgeberin diese Woche beim WHB #80 ist Glenna von A Fridge full of Food aus den USA.
This week´s host of WHB#80 is Glenna from A Fridge full of Food from the United States.
Bulgur mit Minze
Zutaten:
1 Tasse Bulgur
4 Flaschentomaten, gehäutet und entkernt
1 gelbe Paprika
1 weiße Paprika
6 Champignons
1 Zwiebel
Olivenöl
Minze
2,5 Tassen Wasser
Zubereitung:
Die Gemüse würfeln, Pilze und Zwiebeln in Olivenöl anbraten, Tomaten und Paprika zufügen, vermischen. Den Bulgur hinzugeben und sofort eine Tasse Wasser zugießen.
Sobald nötig Wasser nachgießen. Sehr oft umrühren. Nach ungefähr 25 Minuten ist das Gericht gar gekocht. Minze sehr früh zugeben, damit es intensiv schmeckt oder kurz vor dem Servieren. Warm oder kalt servieren.
Guten Apetit!
Bulgur with mint
I promised to talk about my mint a soon as possible. Here I am.
Ingredients:
1 cup of bulgur /wheat groats,
4 bottle tomatoes,
1 yellow pepper,
1 white pepper,
6 mushrooms
1 onion,
mint
olive oil
2,5 cups of water
Peparation:
Cut the vegetable into cubes, give oil in a pot to roast mushrooms and onion until light brown, add tomatoes and peppers, mix all. Give wheat groats to the veggies and add a cup of water. Stir very often. When the water disappear, give additional to the veggies. After 25 minutes the dish should be ready, according to the bulgur you´ve got. You may add the mint very early for an intensive taste or as late as you like to have a milder taste. Serve warm or cold.
Enjoy!
Kalyn von Kalyn´s Kitchen möchte jede Woche etwas über Kräuter, Gemüse oder Blumen erfahren.
Kalyn from Kalyn´s Kitchen wants uns every week to introduce some herb, flower or vegetable. I chose mint this week.
Meine Minzen my mints
grüne Minze
meine tägliche Teeminze, oft kombiniert mit schwarzem Tee.
green mint
my daily used tea, often combined with black tea to make it taste fresh.
Ananasminze
sehr dekorativ mit weiß-grünen Blätter, für Desserts geeignet.
Pineapple mint
very decorative with white green leaves to be used with deserts.
Basilikumminze
Aussehen erinnert an Baslikum, leichter Minzton, für Salate geeignet.
Basil mint
Looks like basil, taste a bit like mint, to be used in salads.
rote Minze
sehr dekorativ, da die Blattunterseiten lilarot sind, für Tee, Salate, Lammgerichte und als Dekoration geeignet.
red mint
very decorative because of the liliac red backside of its leaves. To be used in teas, salads, lamb dishes and many more or just as a decoration.
spanische Minze
sehr intensive Minze für erfrischende Tees im Winter wie im Sommer, kann auch für Speisen verwendet werden.
spanish mint
very intensive tasting mint, for refreshing teas in summer and winter, may be used manyfoldingly.
türkische Minze
intensivste Minze, verwendet wie die spanische.
turkish mint
most intensive of my mints to be used like the spanish mint.
2007/04/26
Minze * Mint
Eingestellt von Helene um 17:26
Labels: Herbs, Kräuter, Weekend Herb Blogging
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
5 Kommentare:
Great recipe with mint! I have it escaping all over my garden so I must start using lots of it!
Beautiful post! I love the recipe and all the pics and info about mint.
I love mint, as long as you can make it behave in the garden. I just planted some in a little garden spot right by my back door. It has a cement sidewalk on one side and my house on the other side, so the mint won't be able to spread out. This sounds like a very interesting dish. I don't think I've used mint in a cooked dish, just had it raw, but I like the sound of it.
This reminds me of a cooked version of Tabbouleh. Mint is such a marvel, but specialty varieties like pineapple (which I love) do not enjoy that much popularity in the U.S.
ich liebe die unterschiedlichen minze sorten und noch mehr mag ich an minze, dass sie auch an meinem fensterbrett zufrieden ist und friedlich vor sich hin wächst.
lecker siehts auf jeden fall aus :o)
Kommentar veröffentlichen