2007/04/30

Spargel Truthahn Tonnato* Asparagus with turkey tonnato



Truthahn Tonnato
Zutaten:
1 Truthahnfilet gegrillt in hauchdünne Scheiben schneiden
Für die Mayonnaise
2 Eiergelbe
Olivenöl
grüne Pfefferkörner
1-2 Knoblauchzehen
Salz
1 Glas Thunfisch in Öl
Alle Zutaten in einen Cutter geben und vermischen. Nach und nach Öl zufügen, bis eine cremige Mayonnaise entsteht. Über dem Truthahnfleisch verteilen.
Guten Appetit!
Turkey Tonnato
1 Turkey filet grilled and sliced into very thin slices
For the dressing:
2 egg yolks
olive oil
6 green pepper corns
1-2 cloves of garlic
Salt
Thon from a glass
Mix all ingredients in a cutter. Give by and by olive oil to create a paste. Give to the turkey slices.
Enjoy!


Bei meinem ersten Spargelkauf in diesem Jahr bei unserem Bauern, bin ich auf violetten Spargel gestoßen. Anders als der seit Jahren bekannte grüne Spargel muss der violette wie der weiße geschält werden.
Er entwickelt eine kräftige grüne Farbe, ist bissfest, fast knackig und schmeckt wundervoll nussig. Er kostet ein Vermögen und liegt mit 5,90 € im Pfund jenseits der Schallgrenze.
With our local farmer I came across a new variety of asparagus, a liliac one. Similar to the white ones it has to be peeled. When cooked it will turn to a saturated green colour, is crunchy and tastes with a nutty flavour. But the price is beyond belief: 5,90 € a pound, as much as the white one in kilo.

1 Kommentar:

Katie hat gesagt…

I get violet asparagus when I can't get green (which we prefer) I like it better than the white (very non-German, I know....also non-Spanish) and, here, it is cheaper than white.
I like your recipe!